ГИМНАСТИКА ЗА БЕБЕ И МАМА

ГИМНАСТИКАТА включва упражнения и масаж за най-малките, чрез които се развива двигателните умения и поддържа proba3мускулния тонус на бебето, стимулира се комуникацията му чрез взаимодействие с останалите бебета в групата, активират се емоциите, успокоява се съня, облекчават се коликите. А за мама упражненията са за възстановяване след бременност – да засилим мускулите на тазовото дъно, кръста, горната част на гърба, раменете, краката и стъпалата! Упражненията ще ви тонизират и ще ви заредят с много положителна енергия и настроение. И най-важното – чрез тази практика се развива ново усещане за близост между мама и бебе в различна стимулираща среда.

ГРУПИТЕ са максимум до 5 двойки мама и бебе! Заниманията се провеждат 2 пъти в седмицата от кинезитерапевт Мария Марчева и продължават 60 мин.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ – от 3м до 9м

 

Група “ПЪРВИ СТЪПКИ”

изтеглен файлЛазенето, пълзенето, изправянето и прохождането са процеси, които превръщат бебето в малко дете – любопитно да опознае само целия свят! В заниманията акцентираме върху укрепване на мускулатурата на краката и ръцете, на гърба и усъвършенстване на вестибуларния апарат. Заедно с това, чрез сензорни упражнения стимулираме сетивата и разширяваме обхвата на усещанията, а контактите с другите в групата развиват общуването и отключват речта. Масаж, песни и танци и много детски усмивки!
Заниманията са структурирани според възрастта на децата, продължават 50 мин, два пъти в седмицата. Водят се от специалист по детска кинезиология Жулиета Иванова

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ – от 10 месеца до прохождане

  РАЗВИВАЩИ ИГРИ ЗА МЪНИЦИkid and mom

Заедно с мама чрез подходящи игри, музикално-ритмични дейности и арт занимания развиваме сетивата на детето, усъвършенстваме общата и фина моторика,  уменията за общуване и стимулираме речта, изграждаме емоционална интелигентност и умения за адаптивност и социализация у децата.  

Забъркаме една магия от МУЗИКА,ТАНЦИ,ЧЕТКИ И БОИЧКИ ! Децата ще се запознават с различни материали за творчество,ще откриват магията на цветовете и ще виждат как с ръчички се твори красота ! Ще учим нови песнички и ще танцуваме заедно! Присъствието на близък човек ще им дава увереност,а съпреживяването на творческия процес е най-ценния подарък,който можем да им направим!

Периодично в групите влиза психолог, който наблюдава децата и тяхното развитие, а родителите имат възможност да се консултират за това, което ги вълнува във връзка с развитието на детето им и да научат нови неща за РАННОТО ДЕТСКО РАЗВИТИЕ!

Заниманията са структурирани съобразно възрастта и потребностите на детето, провеждат се два пъти седмично и са с продължителност 60 мин.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ – от 15 мес. до 24мес.

Нашите занимания се организират за родители, за които развитието на детето им е изключителен приоритет!

 

 МОНТЕСОРИ С МАМА

kids-painting-20787724Това са съвместни занимания на дете и родител, които включват различни видове дейности – работа/игра с Монтесори материали , развитие на двигателни умения чрез йога игри и упражнения,изява на детските творчески фантазии  чрез приложни дейности и рисуване и забавни мигове с песнички и танци.

Периодично в групите влиза психолог, който наблюдава децата и тяхното развитие, а родителите имат възможност да се консултират за това, което ги вълнува във връзка с развитието на детето им и да научат нови неща за РАННОТО ДЕТСКО РАЗВИТИЕ!

Заниманията са структурирани според възрастта и потребностите на детето, провеждат се два пъти седмично и са с продължителност 60 мин.

 ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ  – 2 и 3 години.

Нашите занимания се организират за родители, за които развитието на детето им е изключителен приоритет .

 

ДЕТСКА ЙОГА

Little kidЧрез подходящи за възрастта йога пози и дихателни упражнения, забавни и раздвижващи ума игри и приказни истории, подходящи техники за релаксация и музика, с приказната детската йога подпомагаме развитието на физическата сила и гъвкавост на тялото , изграждаме координация и баланс, намаляваме напрежението и стреса, постигаме самостоятелност и самодисциплина. Децата се научават да балансират емоциите си и да осъществяват връзка със себе си и със света около тях.
ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ – над 4 г

ЗАНИМАНИЯТА се провеждат два пъти седмично по 60 мин. от сертифициран инструктор по детска йога

Жулиета Иванова

СЪБОТНИ АТЕЛИЕТА

kid4Това са  занимания, чрез които децата се приобщават към света на изкуството, дават воля на въображението си, развиват сръчност и умения, научават се на самостоятелност, придобиват устойчивост на вниманието и концентрация и се ЗАБАВЛЯВАТ. Тук децата моделират, апликират, конструират, рисуват, готвят, правят от нищо нещо и осъществяват най-щурите си идеи. Използваме материали от заобикалящата ни природа, рециклираме хартия, играем с вълната, памука, текстила, рисуваме върху стъкло, керамика, миди и камъчета.

Основни приоритети са МОНТЕСОРИ ЗАНИМАНИЯ, ПСИХОМОТОРИКА, РИТЪМ, МУЗИКА И ТВОРЧЕСТВО.

Заниманията се водят от педагог и психолог.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ – деца над 4 г.

Заниманията се провеждат всяка събота от 10:30до 12:30 часа с ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАПИСВАНЕ.